Wat is een labiacorrectie en hoe wordt deze uitgevoerd?

Schaamlipcorrectie ervaringen – Hoewel vrouwen vaak praten met elkaar over hun onzekerheden wordt er vaak over één probleem niet gepraat en dat is namelijk over te grote schaamlippen. Wanneer je schaamlippen hebt die ‘normaal’ zijn, dan zijn de buitenste schaamlippen langer dan de binnenste. Echter is dit bij sommige vrouwen omgedraaid. Bij hen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste. Wanneer dit jouw frustreert, puur esthetisch gezien, hoef je er niets aan te doen. Maar wanneer je je er echt voor schaamt of wanneer je pijn ervaart tijdens het zitten, fietsen of vrijen, wordt het hoog tijd om hier iets aan te gaan doen.

Labiacorrectie

Een labiacorrectie of schaamlipcorrectie wordt vaker uitgevoerd dan gedacht. Een schaamlipcorrectie wordt niet vaak uitgevoerd aan de buitenste schaamlippen, omdat deze niet zo mooi en traag genezen. Aan de binnenste schaamlippen wordt dit echter wel gedaan. Deze behandeling houdt in dat je onder plaatselijke verdoving in een dag behandeld wordt. Het is dus niet nodig om te blijven overnachten in het ziekenhuis. Wat doet de chirurg bij zo’n schaamlipcorrectie? Wel, het overtollige weefsel wordt weg gehaald en de wondjes die daarvan overblijven worden aan elkaar gehecht. Meestal wordt dit gedaan met zelf oplossende hechtingen.

Schaamlipcorrectie ervaringen

Schaamlipcorrectie ervaringen zijn over het algemeen heel goed. De pijn na de ingreep wordt als te doen ervaren. Er wordt wel bedrust aangeraden, omdat er kans is op kleine bloedingen. Maar de volgende dag geven mensen aan dat er al kan gedoucht worden of in bad gegaan kan worden. Wanneer de wonde genezen is, blijven er gelukkig geen littekens over. Na een tijdje zie je dus niets meer van de ingreep en voel je er evenmin nog iets van. De ervaringen van een schaamlipcorrectie worden omschreven als een kleine ingreep, niet heel pijnlijk en met een mooi en blijvend resultaat.

Vagina verstrakken met Vax gel
Vagina verstrakken met Vax gel

Schaamlipcorrectie prijs

Schaamlipcorrectie prijs – de prijs van een schaamlip correctie is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Het is belangrijk om hier niet onbezonnen aan te beginnen en je op voorhand goed te informeren over de prijs. De prijs van een schaamlipcorrectie lopen al snel op tot een bedrag van 1600 euro. In de meeste gevallen gaat dit om een cosmetisch ingreep en wordt dit niet vergoed door het ziekenfonds. Maar je kan natuurlijk altijd op voorhand eens informeren wat er mogelijk is! Wanneer er echt iets medisch aan verbonden is, dan is het natuurlijk een heel andere zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *