Vagina strakker maken met deze gouden tips

De vagina kan om heel wat redenen minder strak worden. Denk aan een of meerdere bevallingen. Maar ook door hormoonschommelingen of ouder worden, hoe gek dat misschien ook klinkt. Je vagina strakker maken kan op verschillende manieren. Denk aan de femilift, een labiacorrectie, vagina verjongingsgel en oefeningen. Hierbij is het belangrijk dat je wel weet wat de oorzaak is. Vaak weet je dat zelf wel behalve vaak wanneer dit komt door schommelingen in je hormoonhuishouding.

Best geteste vagina verstrakkingsgel

Oorzaken van een minder strakke vagina

  • Bevalling: door het baren van een kindje rekt je vagina op. Dat is logisch want er moet natuurlijk een baby uitkomen. Bij de eerste bevalling zul je merken dat alles weer strakker wordt. Meestal gebeurt dit in een periode van 6-8 maanden na de bevalling. Klinkt als een lange tijd, bij de één zal dat sneller gaan dan bij de ander.
  • Ouder worden: Wanneer je ouder wordt en in de overgang komt dan wordt weefsel minder strak. Dat kun je niet tegengaan en dat hoort er gewoon een beetje bij. Wel kun je dit proces beïnvloeden door het doen van oefeningen.
  • Hormoonschommelingen: hormoonschommelingen doen veel met je lichaam. Waarschijnlijk weet je dat zelf al heel goed. Want vaak kom je aan, houd je vocht vast, krijg je last van acne, een vette huid/haar en waarschijnlijk nog wel meer kwaaltjes. Het weefsel in de vagina wordt hier ook door beïnvloed. Dit is lastig te achterhalen maar wanneer er verder geen andere oorzaak is, dan kun je ervan uitgaan dat deze oorzaak bij jou de boosdoener is.

5 manieren om de vagina strakker te maken

  1. Vagina verstrakkingsgel: een vagina verstrakkende crème maakt de vagina strakker door de spieren te stimuleren en de huid steviger te maken. Het werkt vaak vrij snel en heel goed in combinatie met oefeningen.
  2. Labiacorrectie: een vrij extreme methode die vandaag de dag wel steeds vaker uitgevoerd wordt. Een labiacorrectie is een operatie waar je zeker goed over na moet denken. De vagina wordt er niet strakker van, het is puur voor de behandeling van uitstekende schaamlippen. Deze worden met een operatie kleiner gemaakt.
  3. Oefeningen: start met oefeningen speciaal voor de vagina en bekkenbodemspieren. Goed te combineren met een verjongingscrème om de vagina binnen een aantal weken top fit te krijgen.
  4. Femilift: De Femilift is een laser met infrarood lichtstralen. Het stimuleert de aanmaak van collageen en dat zou de vagina strakker moeten maken. Het is een vrij pijnlijke behandeling dus bereid je hier goed op voor. De behandeling wordt vaak ondergaan door vrouwen die last hebben van urineverlies. Maak de Femilift kan dus ook ingezet worden voor vaginale verjonging.
  5. Eet groente en fruit: klinkt nogal cliché maar door gezond te eten stimuleer je de aanmaak van goede cellen. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en verstevigt het weefsel om natuurlijke manier. Het is belangrijk om altijd genoeg groente en fruit te eten om dit mogelijk te maken.
Vagina verjongen met vaxscreme

Vagina verstrakkingsgel

De vagina strakker maken met een speciale vagina verstrakkingsgel is tegenwoordig een makkelijke en laagdrempelige manier om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het is belangrijk, wil je dat deze behandeling gaat slagen, dat de gel twee keer per dag aangebracht wordt. Doe dit altijd in combinatie met bekkenbodemspieroefeningen om dit proces te versnellen. Je merkt al verschil binnen twee weken. Is dit bij jou niet het geval? Geef dan niet op maar ga vooral nog even door. Na vier weken nog geen verbetering? Neem dan eens contact op met je huisarts om de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen.

Wat is de beste vagina verstrakkingsgel?

Wij zijn heel erg tevreden over Vaxscreme, dit is een gel die al enkele jaren bestaat en die al veel positieve reviews gehad heeft. Ik heb hem ook uitgetest en mijn oordeel is positief.

Het is ten eerste een mooie verpakking om te zien. Je hebt echt zin om ermee aan de slag te gaan. De gel zelf is van een fijne structuur en gemakkelijk aan te brengen. Je voelt binnen enkele seconden al een lichte tinteling en je voelt je spieren iets samentrekken. Dat is een positief teken want dat betekent dat de gel werkt. Ik heb ongeveer twee weken met één verpakking gedaan. Daarna nog eentje besteld en na 4-5 weken ben ik er weer mee gestopt. Het resultaat is heel erg goed. Mijn vagina is echt strakker geworden, maar ik merk ook dat de huid steviger en meer gehydrateerd is. Tijdens de seks merk ik meer controle te hebben en het voelt voor mij, maar ook zeker mijn partner, alsof alles echt een beetje gelift is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *