Femilift de voor- en nadelen plus resultaat

Femilift de voor- en nadelen plus resultaat

De femilift wordt tegenwoordig veel ingezet tegen problemen zoals urineverlies, minder strakke vagina en een slappe huid. De methode is wel vrij prijzig, maar wel het overwegen waard wanneer je deze problemen ondervindt. Het is een behandeling die uitgevoerd wordt door een arts of gynaecoloog. Het is een behandeling op afspraak en deze wordt niet in alle situaties vergoedt, dus altijd even navragen is het advies.

Femilift vagina verjonging

Femlifit voordelen

De Femilift wordt ingezet voor een veelvoorkomend probleem bij vrouwen en dat is urineverlies. Urineverlies kan door heel wat oorzaken veroorzaakt worden. De meest voorkomende zijn:

  • Bevalling(en)
  • Extreem veel afvallen in korte tijd
  • Ouder worden speelt een rol
  • Verzakking van baarmoeder en blaas

De Femilift is niet in alle gevallen mogelijk. Het haalt niet zo heel veel uit bij een verzakking van de blaas en/of baarmoeder. Daar is een andere methode meer zinvol. Denk aan bekkenbodemspiertraining en eventueel een operatie. Dat laatste raden we in de meeste gevallen af omdat dit juist voor meer pijn en ongemak kan zorgen. Spiertrainingen helpen wel uitermate goed en dat is echt aan te bevelen.

Wanneer je een kindje gebaard hebt of veel bent afgevallen dan kun je de Femilift wel heel goed inzetten. Het biedt mooie resultaten en de behandeling kent vele positieve ervaringen.

Femilift behandeling

Hoe de femilift behandeling er precies uitziet is als volgt. Eerst kom je altijd op een adviesgesprek. Bij dit eerste consult bespreek je de klachten en verwachtingen. De behandelend arts vertelt je dan wat er zoal mogelijk is en wat je van de behandeling kunt verwachten. Ook wordt er besproken hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Daarna volgt de behandeling, deze kun je met verdoving of zonder laten doen. De behandeling is wel pijnlijk maar doet niet extreem veel pijn. Het ligt dus een beetje aan je eigen pijngrens of je voor een verdoving kiest of niet. Het is de bedoeling dat je je onderkleding uittrekt en op de behandelstoel gaat plaatsnemen. Je benen worden in beugels geplaatst en dan gaat de arts aan de slag. Het apparaat is een laserapparaat. Er wordt gebruik gemaakt van infrarood stralen waardoor de huid meer collageen aan gaat maken. Je ziet dus niet meteen resultaat na de eerste behandeling. Resultaat merk je na ongeveer 7-8 weken.

Femilift kosten

De kosten voor de Femilift zijn best wel fors. Je moet dan toch echt wel denken aan een bedrag van tussen de 600 en 800 euro. Wanneer je de behandeling ondergaat voor urineverlies, vraag dan om een doorverwijzing via de huisarts. Bel je zorgverzekering even op en informeer of de kosten hiervoor vergoedt kunnen worden. Er worden altijd extra kosten gerekend voor een verdoving, ook wanneer deze plaatselijk is.

Femilift resultaat en ervaringen

De resultaten van de femilift zijn over het algemeen heel positief. Bij urineverlies merken de meeste vrouwen na 2-3 behandelingen enorm veel verschil. Bij het verstrakken van de vagina zal het resultaat anders zijn. Let wel dat er ook andere methodes zijn om de vagina strakker maken mogelijk te maken.

De ervaringen zijn goed en qua pijn verschilt dat heel erg per persoon. De één ervaart de behandeling als heel pijnlijk, terwijl de ander het weer goed te doen vindt. Andere vrouwen weten niet of het pijn doet want die kiezen op voorhand voor een verdoving. Je kunt altijd kiezen voor een plaatselijke of volledige verdoving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *