Donkere vlekjes bikinilijn aanpakken

Donkere vlekjes bikinilijn aanpakken

Donkere vlekjes bikinilijn is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen en wordt als erg vervelend ervaren. Dat is maar al te goed te begrijpen want zodra je jezelf in bikini of sexy lingerie hijst, dan valt het meteen op. Donkere vlekjes op de bikinilijn kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. De meest voor de hand liggende zijn:

  • Scheren
  • Epileren
  • Harsen
  • Te strak ondergoed
donkere vlekjes bikinilijn

Oorzaak donkere bikinilijn

Een donkere bikinilijn kan door verschillende oorzaken ontstaan maar in de meeste gevallen komt het door scheren, harsen en/of epileren. Waarom dat zo is komt doordat je met deze methodes van ontharen altijd de huid beschadigd. Vaak is dit niet eens voor het oog zichtbaar en hersteld de huid vrij snel. Alsnog kunnen er vervelende donkere vlekjes bikinilijn ontstaan. Je hebt meer kans op donkere vlekjes wanneer je aanleg hebt voor een snelle aanmaak van melanine. Mensen met een licht getinte tot donkere huidskleur zullen dan ook vaker last hebben van dit huidprobleem.

Hoe kom ik van een donkere bikinilijn af?

Donkere vlekjes bikinilijn zijn goed te behandelen. Er zijn verschillende manieren die ikzelf getest heb en voor mij super goed gewerkt hebben.

1. Chemische peeling: ik ben begonnen met een chemische peeling. Een goede vriendin van mij heeft een eigen schoonheidssalon en ik vroeg haar of een behandeling voor de bikinilijn een mogelijkheid was. In principe doen ze dat niet vaak maar goed voor mij wilde ze een uitzondering maken omdat ze zelf ook wel heel benieuwd was naar het resultaat.
Het heeft goed gewerkt moet ik zeggen. Bij een chemische peeling gaat de huid enorm vervellen. Dat is precies wat je wilt want er komt natuurlijk nieuwe huid voor terug. Bij mij waren de vlekjes oppervlakkig en goed te behandelen met twee sessies.

Donkere bikinilijn bleken creme
Crème voor donkere bikinilijn

2. Huidverlichtende creme / pigment verlichtende creme: een tijde geleden alweer heb ik meegedaan aan een winactie waarbij je één flacon Skinlight kon winnen. Ik zag mijn kans schoon en dacht waarom ook niet. Zag helaas niet bij de winnaars maar kreeg wel een kortingscode en heb het product toen maar besteld. Was gewoon heel benieuwd of het wat zou doen en wat het effect precies zou zijn bij mijn donkere bikinilijn. Zou het echt lichter worden en hoelang blijft het dan zo?
Eerst was ik toch wel een beetje teleurgesteld. Het resultaat bleef uit na 6 weken gebruik en de moed zakte een beetje in mijn schoenen. Toch maar doorgegaan en daar deed ik goed aan. Na ongeveer 9 weken kon ik zeggen dat ik blij was met het resultaat. Mijn donkere bikinilijn was zo goed als verdwenen.

Conclusie

Voor mij werken bovenstaande methodes heel goed wanneer ik deze combineer. In de wintermaanden gebruik ik vooral de crème. En in de zomermaanden waarbij ik toch veel op het strand ben gun ik mijzelf twee behandelingen bij een schoonheidssalon. Wanneer je dus echt last hebt van donkere vlekjes op je bikinilijn wees dan gerust dat je hier zeker vanaf kunt komen. Om de vlekjes in het vervolg te voorkomen is het aan te raden om de oorzaak te achterhalen. Is dat bij jou ontharen? kies dan voor trimmen of ontharingscrème. Komt het door te strak ondergoed? koop iets minder strak ondergoed en het liefst voor katoenen. Katoen is namelijk vriendelijk voor je huid en zorgt voor de minste irritatie.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en ervaringen gehad. Werkt bij jou iets anders super goed? deel het dan vooral eventjes hieronder. Daar doe je mij veel plezier mee en andere lezers ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *